dimecres, 25 de març del 2009

SUGGERIMENT CULTURAL AL MUNICIPI


El passat més d´abril rebia la visita d´una membre directiu del Consell Català del Quebec i, en fer un tomb per Molins, m´inquiria els noms d´un bon nombre de plantes herbàcies i, fins i tot, del arbres que hi anàvem veient, i, ¡¡¡ vergonya total!! fora dels que jo vaig anar coneixent pel meu propi interès, vaig ser capaç de donar-li´n migrada raó i explicacions. És per això que proposo a l´Ajuntament, al seu propi Departament de Cultura , i per mitjà de la seva gestió, al mateix organisme de la Generalitat, a fi i efecte de l´elaborar cada Municipi, el llibre de les pròpies plantes i arbres. Trobo que , com a molts altres aspectes educatius, aquest del coneixement del propi país ha estat massa oblidat i , fins i tot, menyspreat.


Aquest aspecte, d´alguna manera, l´Ajuntament de Barcelona el té una mica xiqueta encetat per mitjà de les plaques explicatives (ben poc extenses) que hi te enganxades a terra prop de la soca d´alguns arbres.


Aquesta faceta caldria estendre-la també a la història del barris, edificis, monuments, etc. de les diferents localitats.


Molta gent sabem el perquè del topònim Molis de Rei però, al riu o a on correspongui, ¿hi ha quelcom explicatiu que hi digui " En aquest indret van funcionar els Molins del Rei que , Sa Majestat, els lliurà a cura d´en BERNAT el ferrer.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada